Om

peter7p-large.jpg
notbugs
Jag som skriver den här bloggen är en man som passerat de 40 och som lever ett lite annorlunda liv jämfört med de flesta andra i samma ålder. Men jag trivs med det och mycket av det som var viktigt i tonåren är viktigt än idag såsom musik och att kolla på film. Sen finns det såklart mognare intressen med i bilden också, men nu handlar det om musik och roliga nöjen så då håller vi oss till det. Så se mig helt enkelt som en nördig nostalgiker som drömmer sig tillbaka till den förlorade ungdomen emellanåt. 😉

Den här bloggen började sitt liv under namnet Dagens Låt på Aftonbladets bloggtjänst i september 2007. Därefter har den uppgraderats, och sedan januari 2008 funnits på WordPress under namnet Dagens Låt 2.0. Den 6/3 2009 så relanserades bloggen under sitt nuvarande namn Mayday Club och bakgrunden till detta beskriver jag längre ner i texten. Först lite om vad bloggen handlar om.

Min lilla blogg bygger på ett ganska simpelt tema. Jag presenterar en låt och så skriver jag lite om den och så avslutar jag ibland med att skriva om nåt gammalt minne som jag har till just den låten. De musikstilar det handlar om är det mesta som går att dansa till och då menar jag INTE dansband. Det handlar istället om Funk, Soul, Disco, House, Techno, R&B, Hip Hop och alla andra derivat man kan tänka sig av de musikstilarna. Kommentarer är välkomna, speciellt om just Du har ett minne till någon av låtarna som jag presenterar här.

Syftet med bloggen är att försöka förvalta alla gamla minnen jag har från min uppväxt i Västervik under 70- och 80-talet och då främst alla gamla minnen som har anknytning till mitt stora intresse som är musik, och då främst disco och annan dansmusik som sedan evolverat med åren. Mitt stora intresse för disco och hela den världen började då jag i 11-12-årsåldern gick på knattedisco på Centrumgården i Västervik. Men man kan säga att det riktigt tog fart något år senare då Mayday Club öppnade i Västervik.

Den 6:e juni 1980, det var då Mayday Club i Västervik öppnade, och för mig som ännu inte hade hunnit fylla 14 (född i december 1966) så var det en magisk plats där alla drömmar kunde uppfyllas. Mayday var ett discotek och låg i en före detta bilhall och det var något helt nytt för lilla Västervik. Inredningen var sparsmakad men det hela kompenserades med en monstruös ljudanläggning med bl.a jordbävningshorn från Cerwin Vega och en skön men samtidigt enkel ljusanläggning som täckte hela taket över dansgolvet.

Att som 13-åring komma in på Mayday var inte det lättaste då man dels hade 18-årsgräns och dels 15-årsgräns, och det var kvällarna med det senare som var aktuellt för en annan att försöka komma in på. Får nog säga att jag var hyfsat lyckosam på den fronten, till förtret för de något äldre tonåringarna som hade åldern inne och definitivt inte tyckte att vi ”småglin” hade där att göra. Men det struntade jag och mina kompisar i och vi hade många roliga kvällar där under de åren som stället fanns.

Mayday Club så som det öppnades i juni 1980 kom att bestå lite över något år lite drygt, därefter så klev nya ägare in och tog över. Man ändrade då lite på själva konceptet och tog därmed bort lite av tjusningen med själva stället. Men minnet av det ursprungliga Mayday lever kvar och jag har bestämt mig för att göra det bästa för att förvalta det minnet genom att denna bloggen nu fått sitt namn efter detta drömmarnas palats.

Tjillevippen

notbugs

Annons

21 svar

 1. Hojhoj,
  har kommer livstecken ifran Orlando. Idag ar det shoppingdag, halleluja!
  Hojdardag pa Disney Studios igar, Star Wars theme sa vi fick se alla figurer i parad, se Bobba Fett skadisarna – ung o gammal o nagon kortvaxt som spelade Ewok. Aka simulator. Plus andra grejor forstas. Det blir nog magic Kingdom ocksa, mera klassiska Disneysaker.
  Hoppas allt ar bra med dig. Vi hors!
  PPGG Sanne

 2. hej hittade just din fina blogg, riktigt grym musik-tack!

  http://strangeloop.blogspot.com

 3. Tackar och bockar, all feedback är välkommen, då försöker man lixom lyfta nivån ett snäpp till och göra bloggen ännu bättre.

  Tjillevippen

  notbugs

 4. Hej där!
  Jacob här Manges systerson, vill bara säga att jag tycker din blogg är riktigt bra. Många sköna låtar…! Skulle vara toppen om du vill länka ännu mer nutida funky house låtar=) Vi hörs
  /Jacob

 5. Tjena Jacob!

  Det var ett tag sen vi sågs. Kommer säkert dyka upp lite funky house oxå. Det brukar gå lite i vågor vad jag väljer att ta med. Just nu är jag inne i ett old school-stim som du kanske har märkt men ramlar jag över nåt riktigt bra nytt eller kommer på nån låt som bara måste med så tar jag med den. Tyvärr så finns inte alla bra nyare houselåtar på YouTube så det är lite svårare att hitta sina favoriter om man inte vill lägga upp dem själv, fast det är rätt mycket jobb.

  Tjillevippen

  notbugs

 6. Jag trodde att jag skulle se dig på eksjö-festen men det gjorde inte. Jag saknade en nattklubb på festen där det kunde spelats bra klubbmusik! Tror att det skulle funkat riktigt bra. Det var för mycket rock, kunde varit lite mer varierat. Tycker att Adam Tensta var den bästa bokningen. Kul och hänga me på bloggen och få upp ögonen för lite gamla låten också. Finns ju väldigt mycket bra från förr!

 7. Lyssnade på THS-låten som jag hittade på din blogg. Ny för mig, och glad blir man då.
  Jag kontrar med följande.. som är en underbart läcker låt på hög volym. Särskilt ett parti efter typ 2.45,…..
  Ha det!

 8. Jo, den var inte så tokig, speciellt när basplocket kommer igång i slutet. Fick en känsla av att jag skulle vilja mixa ihop den låten med Herb Alperts Rotation. Hur som helst är det uttans kul att man kan hitta ”ny” gammal musik på YouTube, dvs låtar från förr som man aldrig hört innan men som garanterat hade hamnat högt på den personliga favoritlistan ifall man hade haft låten på den tiden då det begav sig.

  Tjillevippen

  notbugs

 9. Har själv denna på maxi -och just basplocket är ett lyft. Min känsla när jag lyssnade på denna youtube-version är att den inte är riktigt lika som 12″-versionen…. Ska se om jag kan ordna fram en mp3 till dig 🙂

  Ha det!

 10. Ja, jag tror den är lite roligare med lite bättre rippning. YouTube-versionen känns inte som den gör låten riktig rättvisa. Men det finns mycket på YouTube med grymt bra kvalitét. Har hittat en hel del som jag rippat ner med några av de gratisprogram som finns. En del låtar är ju såna som är så pass udda så man vet inte när man kan ramla över dem annars så då får man passa på när de finns på tuben. 🙂

  Tjillevippen

  notbugs

 11. SÅ ja… nu har jag ordnat filen.
  Och som sagt, en läcker produktion som tål att spelas högt!
  Sångare paul Johnson gör också en bra jobb!

  http://www.zshare.net/audio/54215646b94f4829/

  Ha nu en bra helg!

  DICK

 12. Den tackar vi för. 😀 Bra rippning dessutom, nu kommer låten lite mer till sin rätt.

  Tjillevippen

  notbugs

 13. Howdy!
  Laddaede upp en mp3 av Northend i kommentar-filen tidigare idag; men den verkar försvunnit. Din Sylvers-låt lyssnade jag på för någon dag sen själv… ”den bästa Shalamar-låt de aldrig gjorde!” 🙂
  Här kommer en låt jag precis hittade… helt säker att det är en låt i din smak också:

 14. Ja, jag håller med om att det är den bästa Shalamar-låt som de aldrig gjorde. Lyssnade precis på låten du länkade till och det var nåt nytt för mina öron och helt klart i min smak.

  Tjillevippen

  notbugs

 15. Tips på post: Lyssnat en del på YouTube och Michael Watford som jag aldrig hört förr. House och 90-tal, men i mina öron låter det rätt fräckt!!!

 16. Michael Watford är en duktig kille, ja det finns rätt många bra snubbar i samma kaliber som blinkade till lite på 90-talet, Michael Procter, Jay Williams och Bobby Pruitt är några som du kan kolla in. Kommer säkert att ha med nåt inlägg med den typen av house eftersom det var lite av basfödan under 90-talet. 😉

  Tjillevippen

  notbugs

 17. Hur har Ditt musikintresse ”härjat” med Din hörsel

  • Den har klarat sig bra, tack och lov. Har därför blivit mycket försiktigare med ljudnivåerna på senare år. 🙂

   Tjillevippen

   notbugs

 18. Fin blog du har!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: