Man kan aldrig få nog av Jocelyn…..

Inner Life – (Knock Out) Let’s Go Another Round

Min husgudinna vad gäller sång är Jocelyn Brown vilket de som följt bloggen genom åren säkert har märkt. Dick som är en trogen besökare kommer ofta med bra tips och sätter även myror i huvudet på en i sina kommentarer. En sådan myra är när jag egentligen upptäckte Jocelyn Brown som sångerska? Jag tror det var någon låt med Inner Life som väckte mitt intresse för denna suveräna sångerska, kan dock inte peka ut exakt vilken så det skulle mycket väl kunna ha varit den här. Men det lutar åt att det är låten I’m Caught Up (In a One Night Love Affair), en klassisk Patrick Adams produktion från 1979.

 

Inner Life – I’m Caught Up (In a One Night Love Affair)

För den som är lite nyfiken på vad Jocelyn Brown har åstadkommit genom åren rekommenderar jag ett besök på Discogs och där kollar in hennes resumé som är tämligen imponerande. För att få resumén komplett får man dock lägga till de produktioner hon gjorde under namnet Shaw vilket hon hade under en period som gift innan hon tog tillbaka sitt flicknamn som alltså är Brown.

Hur som helst så är det en imponerande lista av produktioner hon sjungit på genom åren och jag är faktiskt lite förvånad att hon inte fått mer uppmärksamhet då hon som artist helt klart spelar i samma division som Aretha Franklin, Chaka Khan och alla andra stora stjärnor. I mina öron så sjunger hon för övrigt brallorna av vem som helst av alla storheter jag kan komma på i alla fall.

Men jag har också känslan av att hon trivts med att inte behöva stå så mycket i rampljuset utan istället har fått möjlighet att helt ägna sig åt det hon gör allra bäst, dvs att sjunga. En av mina stora drömmar är att få höra henne live och jag blir alltid lika glad när jag hittar nya klipp på YouTube, speciellt där hon sjunger sin egna stora hit, Somebody Else’s Guy från 1984.

 

Jocelyn Brown – Somebody Else’s Guy

Man får ståpäls från topp till tå när man lyssnar på detta, kan inte komma på nån häftigare sångupplevelse, en sån makalös pipa den kvinnan har. Kan för övrigt tipsa om de låtar hon sjungit tillsammans med Incognito, där hittar man lite av samma sorts jazzfunk som är så sanslöst svängig så man får svårt att sitta still när man hör den.

Ja, det var lite om Jocelyn Brown men det kommer säkert att dyka upp mer material med denna kvinna här på bloggen eftersom det finns ett helt hav med produktioner att vraka emellan där hon gör makalösa sånginsatser.

Annars så står min dator och rippar ner alla klipp från FFSOUND som jag berättade om i ett tidigare inlägg. Det är totalt 527 låtar så det tar ett litet tag men jag är i alla fall halvvägs så här långt. Kvalitéten är det lite si och så med men jag rippar ner alla låtarna mest för att ha som referensmaterial och inspiration till bloggen för man vet aldrig hur länge klippen får vara kvar på YouTube.

Tjillevippen

notbugs

11 svar

 1. Ja, lite musik med Jocelyn gör helt klart dagen ljusare 🙂

  Inner Life – I’m caught up är en höjdare… live-versionen av hennes största (?) hit helt fantastisk!

  Du må förstå min förvåning när man 1997 märkte att Jocelyn samarbetat med Sundsvalls egen MELODIE MC… Inga superlåtar, men Jocelyn svängde som vanligt…

  • Ja, jag minns hur förvånad jag blev när jag såg att Melodie MC lyckats få till ett samarbete med Jocelyn. Helt ok Euro-disco där Jocelyn visar var skåpet ska stå.

   Tjillevippen

   notbugs

 2. .. och tänk att få vara på en liten klubb som denna och uppleva nåt sånt här……

 3. Jag har sett ett gäng liknande klipp där hon sjunger på små klubbar och man blir alldeles till sig och önskar att man själv skulle få vara med och uppleva en sån spelning. Always There är ju en riktig favorit och jag har hört många försöka göra cover på den men det blir aldrig riktigt lika bra som när Jocelyn gör den, det är lixom hennes låt så när nån annan försöker sig på den så blir det bara konstigt.

  Tjillevippen

  notbugs

 4. Håller med om att Always there är en favorit, men för mig är den bäst med SIDE EFFECT eftersom det var den första versionen jag hörde. RONNIE LAWS skrev ju och gjorde den året innan (1975) – men den väcker inte samma känslor för mig.

  Även om vi nu kommer från ämnet så dristar jag mig lägga in…. SIDE EFFECT:
  http://www.zshare.net/audio/665298948e2447ab/

  … sen är ju inte JEFF LORBER FUSIONS version tokig heller… fusion jazz på hög nivå:

 5. Jag är väldigt förtjust i Willie Bobos tolkning av Always There och sen har vi Charvonis vokala tolkning som inte är så tokig, det är nog den enda vokala version utöver Jocelyn Browns som får mig att vilja dansa loss.

  Tjillevippen

  notbugs

 6. Mig veterligt, så har jag varken hört Willie Bobos . eller Charvonis versioner förr.
  Bobos version passade mig perfekt just nu… hur läcker som helst.

 7. Charvoni gör för övrigt en riktigt bra insats när hon sjunger för Black Box i låten A Positive Vibration där man recyclat Diana Ross låt Love Hangover med den äran.

  Tjillevippen

  notbugs

 8. Jaså, snacka om att du har koll. 🙂

  Ja, det där är inte alls fel!

  Just röster är nåt som alltid fångar.
  En jag anser klart underskattad är SWEAT PEA ATKINSON som förutom lite eget material förgyller en hel del av WAS NOT WAS låtar!!

 9. Åhhhh, Sweet Pea Atkinson hade jag fullständigt glömt bort. Dance Or Die är ju så sanslöst bra, det är riktigt bra klipp i den tolvan som verkligen kan väcka liv i ett par Cerwin Vega. 😀

  Tjillevippen

  notbugs

 10. Ja, röster var det… och jag måste ju bara lägga in tata Vega
  (känns det som)….

  Först en som visar hennes kapacitet… i en gospellåt med Andrea Crouch…. sen två av hennes ”mindre hits”

  Hon har ett makalöst register… och sjunger sååå bra!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: